Krom taalgebruik bij Ikea


Bij Ikea hebben ze kastjes waar je afvalbakken in kwijt kan:


Bron Ikea kitchenplanner: “Kasten voor afval te sorteren”. Een beetje kromme zin. Ook lijkt me afval sorteren met een kast nogal omslachtig. Ik zou zeggen: “Kasten voor afvalsortering” of “Kasten om afval in te sorteren”.

@sndrsmnk bedankt voor de tip!


Eén reactie op “Krom taalgebruik bij Ikea”

  1. De constructie met ‘voor … te …’ klinkt fout in Nederlandse oren, maar wordt in veel dialecten in Vlaams Brabant zoveel gebruikt, dat het daar niet als fout wordt gezien, om ‘nen boekse veur te leize mei te pakke op den trèn’, waarbij de Vlaming dat boekje heus niet op het dak van de trein gaat lezen! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.