Intratuin tilt de bolchrysanten?


Gezien op een bordje:
intratuin-getildBron Intratuin: “Deze bolchrysanten zijn buiten getild“. Dat moet, neem ik aan, “buiten geteeld” zijn. Of “naar buiten getild“.

Henk, bedankt voor de tip!


2 reacties op “Intratuin tilt de bolchrysanten?”

  1. Staan er niet eigenlijk twee aparte zinnen op het prijskaartje van Intratuin? Mag je die twee zinnen wel met een komma aan elkaar plakken, zonder het woordje ‘dus’ tussen de woorden ‘getild (of: geteeld)’ en ‘ze’ te zetten? Zou een puntkomma niet beter zijn?

    Ik zie wel vaker dat mensen losse zinnen met een komma aan elkaar plakken en daarbij het voegwoord vergeten! Dan heb ik het nog niet over mensen die hun Shift-toets helemaal niet meer kunnen vinden en één brei maken van hun tekst… 🙁

  2. Ik vind het nog veel erger dat er (vooral in kranten en tijdschriften) steeds vaker lopende zinnen afgebroken worden met een punt, waarna er doodleuk met voegwoorden als want. omdat etc. verder gegaan wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.