taalfaal

Nieuw ras ontdekt!

De verschillende etniciteiten volgens Shutterstock:

shutterstock english  ->  shutterstock nederlands


Bron Shutterstock.com: “Pacific Islander” vertaald naar “Zuiderzee bewoner”. Klopt natuurlijk niets van, maar wel grappig. Naast de palingpop, nu ook palingras?

Adriaan bedankt voor de tip (via e-mail)!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Nieuw ras ontdekt!”

  1. Andre avatar
    Andre

    De rest van de lijst vind ik overigens, ook in het Engels, ook van een bedenkelijk laag niveau. “African” en “Black” lijkt me dezelfde groep te zijn (die overigens strikt genomen grotere interne rasverschillen heeft dan de rest van de wereld samen), en “African American” is daar niet van te onderscheiden op een criterium dat ik eventueel als “ras” zou willen kenschetsen. Dat “Hispanic” als ras bestempeld wordt, kan ik me wel indenken – in Latijns-Amerika is de laatste vijf eeuwen een sterke vermenging van rassen ontstaan, die je als een eigen ras kunt beschouwen. Maar waarom “Brazilian” daar dan weer niet bijhoort? Het grote verschil tussen een Braziliaan en een Argentijn of Peruviaan is dat hij Portugees spreekt, en geen Spaans. Dat is toch geen rasonderscheid? Wat moet ik me bij “East Asian” voorstellen als “Chinese” er niet bijhoort? Kortom, zelfs zonder een dergelijke wanvertaling is dit al verschrikkelijk broddelwerk.

    1. taalfaal avatar

      Klopt helemaal. En aan de rest van de vertalingen schort ook nog het nodige (voornamelijk spatiegebruik). Maar die Zuiderzeebewoners vond ik wel de mooiste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.